OGIBiz Website

Main Description
2879342

Menu
2879334
Banner
2880036
Main Description
2880037

BLOG - ΑΡΘΡΑ

Horizontal Image Area
2880038

Mindfulness, τί σημαίνει;

Πολλές φορές, η καθημερινότητα μας αγχώνει και μας βιάζει να περάσουμε από το ένα πράγμα στο επόμενο. Δεν στεκόμαστε να αναγνωρίσουμε την αξία κάθε στιγμής, αφού ο νους μας έχει ήδη τρέξει στις επόμενες στιγμές και στα επόμενα «πρέπει» που έχουμε να κάνουμε. Λειτουργούμε μηχανικά, χωρίς να είμαστε παρόντες στο τώρα.
Όμως ο άνθρωπος ούτε είναι φτιαγμένος να λειτουργεί σαν μηχανή, ούτε θα έπρεπε. Η έννοια του mindfulness (ενσυνειδητότητα, το να είμαστε δηλαδή συνειδητά «παρόντες» σε κάθε στιγμή και όχι αγχωμένοι για όσα έχουμε να κάνουμε μετά) έρχεται να δώσει λύση στο καθημερινό τρέξιμο και, με εξάσκηση, να φέρει γαλήνη στη ζωή μας που πλέον μοιάζει με αγώνα δρόμου.
Με άλλα λόγια, το να είσαι mindful σε τοποθετεί στο παρόν, αυξάνοντας τη συγκέντρωση αλλά και την ευχαρίστηση που αντλείς από όσα κάνεις, άρα και την αποδοτικότητά σου. Τις επόμενες μέρες θα δούμε πώς να αναπτύξουμε το mindfulness, με σκοπό να διατηρήσουμε τη σωματική και ψυχική μας ευεξία και να βελτιώσουμε στην πράξη βασικές εγκεφαλικές λειτουργίες (όπως συγκέντρωση, μνήμη, δημιουργικότητα, επικοινωνία).
Προς το παρόν, να θυμάστε πως το μόνο που χρειάζεται για να είστε mindful είναι πρακτικά ο εαυτός σας και η διάθεση για εξάσκηση οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα!

Ρινική αναπνοή

Εναλλακτική Ρινική Αναπνοή: μια άσκηση αναπνοής που μας βοηθάει να απελευθερώσουμε το άγχος και να επικεντρωθούμε στο εδώ και τώρα.

Δοκιμάστε να την κάνετε σιγά-σιγά κάθε μέρα ώστε να διαπιστώσετε τα οφέλη της!

  1. Καθίστε αναπαυτικά με ίσια την πλάτη και χαλαρώστε για λίγα λεπτά
  2. Έπειτα καλύψτε το δεξί σας ρουθούνι με τον δεξή σας αντίχειρα
  3. Πάρτε μια βαθιά ανάσα από το αριστερό ρουθούνι, αργά
  4. Όταν δεν μπορείτε να πάρετε άλλον αέρα, κλείστε το αριστερό σας ρουθούνι με τον δεξή παράμεσο
  5. Εκπνεύστε από την άλλη πλευρά
  6. Επαναλάβετε από την αντίθετη πλευρά, δηλαδή εισπνεύστε το μέγιστο από το δεξί σας ρουθούνι και εκπνεύστε από το αριστερό

Πείτε μας για το "Ruas Deep Tissue Massage".  Πώς βρήκατε την τεχνική, πόσο χρόνο σας πήρε, είναι ακόμη σε εξέλιξη;

-Ακόμη δουλεύω προοδευτικά. Ξεκίνησα ως θεραπεύτρια το 1982, εμπνευσμένη από τον δάσκαλό μου τον Μάρκο Αυρήλιο Κόζη, να δουλεύω στη σπονδυλική στήλη και στη διαχείριση του πόνου. Ο ίδιος πίστευε πολύ σε μένα και έλεγε ότι ήμουν γεννημένη για να ανταποκριθώ σε αυτές τις θεραπείες. Μελέτησα και έκανα πρακτική με την επίβλεψή του μέχρι το 1985, οπότε άνοιξα τη δική μου κλινική και άρχισα να θεραπεύω τους ασθενείς μου.

Όταν δούλευα στην Καραϊβική, στην αρχή με ονόμαζαν η «Βραζιλιάνα της Καρύδας», επειδή χρησιμοποιούσα λάδι καρύδας σαν το βασικό λάδι για τα SOPT. Αργότερα όταν η Διεύθυνση του ξενοδοχείου Ρόζγουντ ανέλαβαν το Κέντρο Αποκατάστασης που εργαζόμουν, με συμβούλεψαν να αλλάξω το όνομά της θεραπείας που εφάρμοζα σε θεραπεία Ruas Deep Tissue. Το 2000 το Κέντρο Υγείας και το Spa που εργαζόμουν διαφήμιζαν στα προγράμματά τους τη θεραπεία με την εφαρμογή της μεθόδου Ruas Deep Tissue. Από τότε κρατάω αυτό το όνομα. Το SOPT έχει αλλάξει ελάχιστα.

Ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή μας με την ολιστική θεραπεύτρια και δασκάλα του Apollonios School, Dianna Ruas, όπου μας λέει μερικά λόγια για την τεχνική της. Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει σεμινάρια με πρακτική εξάσκηση πάνω στη μάλαξη Ruas Deep Tissue, και φυσικά σχεδιάζουμε τα επόμενα!

Σάββατο βράδυ σε περίοδο που νηστεύεις και νιώθεις να σου λείπει ένα πλούσιο burger; Έχουμε ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

22 συνταγές για νηστίσιμο burger σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις!

vegan-burger-recipes

mushroom-sweet-potato...

curry

Horizontal Image Area
2880039

Φράουλες

Μπορεί ο καιρός να μην το έχει δείξει ακόμα, αλλά η άνοιξη έχει φτάσει!

Όσο η φύση ανθίζει και ανανεώνεται, μπορούμε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο και να εναρμονιστούμε μαζί της. Αυτό μας συστήνει και η Μακροβιοτική Διατροφή: ένα σύστημα που προάγει τη διατροφή ως τρόπο ζωής και μας ενθαρρύνει να προσαρμόζουμε το τι τρώμε ανάλογα την περιοχή και την εποχή. Έτσι πετυχαίνουμε πνευματική ισορροπία αλλά και ισορροπία με τον κόσμο γύρω μας, αφού δίνουμε στον οργανισμό μας ενέργεια από τις τροφές που η ίδια η φύση προβλέπει πως χρειαζόμαστε!

Για αυτό, η άνοιξη είναι η τέλεια περίοδος να βάλουμε στη διατροφή μας περισσότερες φράουλες, αλλά και πράσινα μήλα, καρότα, μούρα και πράσινα φασόλια. Περίπου το 1/3 των τροφών που καταναλώνουμε πρέπει να αποτελείται από φρούτα και λαχανικά εποχής, οπότε μην ξεχάσετε να κάνετε πολλές βόλτες στη λαϊκή.

Space
2880035
Footer
2879339

Βρείτε μας:


Δευκαλίωνος 54, Αθήνα, 11144, Τηλ. 2102010310
Μενελάου 15, Μαρούσι, 15124, Τηλ. 2106106060
10πμ – 6μμ
   

Links:


VITASCAN
OIKONOMAKOU
COSMOANELIXIS
  AWERENESS