OGIBiz Website

Main Description
2879342

Menu
2879334
Banner
2879369
Main Description
2879370

Profil

Horizontal Image Area
2879372

Το Apollonios School εντάσσεται στον εκπαιδευτικό Οργανισμό Οικονομάκου, που περιλαμβάνει το Κέντρο Ιαπωνικών και Κινεζικών Σπουδών, καθώς και τις εκδόσεις Οικονομάκου.

Είναι μια νέα δραστηριότητα του Οργανισμού, που θα ασχοληθεί με την ενημέρωση και επιμόρφωση εκείνων που έλκονται από την άποψη της ολιστικής προσέγγισης των πραγμάτων και μάλιστα στον τομέα της υγείας, ως εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι ή ασθενείς.

Το Apollonios School είναι Κέντρο Δια Βίου μάθησης πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας. Συνεργάζεται με εκπαιδευτικά Κέντρα του εξωτερικού και επιστήμονες διεθνούς κύρους και αναγνωρισημότητας,οι οποίοι εξασφαλίζουν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο τομέα της ίασης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Το Apollonios School, προσφέρει υπηρεσίες σε ειδικότητες όπως είναι η Διατροφή, η Βοτανοθεραπεία, η Ομοιοπαθητική, οι Μαλάξεις, η Αυτόβελτίωση και άλλες που θα ανακοινώσουμε εν καιρώ. Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται σεμινάρια που καλύπτουν μεγάλη γκάμα αναγκών της καθημερινότητας όλων μας, ακόμη και επαγγελματιών. Προσφέρουμε πληροφόρηση, κατάρτιση και πρακτική θεραπευτική εφαρμογή, ακολουθώντας τα πρότυπα της βιωσιμότητας (Sustainability).

Οι παρουσιάσεις και θεραπείες γίνονται σε δύο γλώσσες ελληνικά-αγγλικά. Εκτός από την παρακολούθηση και πρακτική εφαρμογή στο χώρο της σχολής, τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν, εξ αποστάσεως, όσοι βρίσκονται σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή του εξωτερικού, μέσω της επαγγελματικής πλατφόρμας, που χρόνια φιλοξενεί τον εκπαιδευτικό Οργανισμό μας.

Οι εισηγητές-θεραπευτές του Apollonios School, Έλληνες και ξένοι, διαθέτουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση, ειδική εκπαίδευση και εξειδίκευση, καθώς και μεγάλη εμπειρία στο τομέα των ολιστικών θεραπειών.

Περισσότερα...

Main Description
2879374

Ποιοι είμαστε

Horizontal Image Area
2879375

ΣΟΦΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

Η Σοφία Οικονομάκου, το γένος Γ. Τσούτσουβα, κατάγεται από την Τρίπολη Αρκαδίας. Είναι καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, Συγγραφέας, Εκδότης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας. Πτυχιούχος του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική και μακρόχρονη εκπαίδευση σε διαφόρους Εκπαιδευτικούς και Διοικητικούς Τομείς. Είναι παντρεμένη με τον Στρατηγό εα. Ιωάννη Οικονομάκο και έχει δυο κόρες.

Ξεκινά την επαγγελματική της πορεία από τα φοιτητικά της χρόνια. Εργάζεται και σπουδάζει. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της εντάσσεται στην ιδιωτική ξενόγλωσση εκπαίδευση. Γρήγορα όμως, το 1983 ιδρύει τη δική της επιχείρηση, ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών. Σήμερα είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Οικονομάκου, που περιλαμβάνει το Κέντρο Ιαπωνικών και Κινεζικών Σπουδών, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Ολιστικών και Φυσικών Επιστημών Apollonios School και τις Εκδόσεις Οικονομάκου.

Περισσότερα...

Main Description
2879376

Πλούσιο είναι το εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο της Σοφίας Οικονομάκου. Διετέλεσε συνεργάτης του Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης (ΙΔΕ), στον τομέα της Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης, υπεύθυνη των εξετάσεων γλωσσομάθειας του Πανελληνίου Συνδέσμου Κέντρων Ξένων Γλωσσών, EUROPALSO, επιστημονική συνεργάτης του εκπαιδευτικού Ομίλου «01 Πληροφορική-Εκπαιδευτική» για τη συγγραφή προτάσεων και την υλοποίηση Κοινοτικών Προγραμμάτων. Το ίδιο διάστημα ήταν συνεργάτης του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ) και μέλος των επιστημονικών επιτροπών συγγραφής των εκπαιδευτικών εγχειριδίων και οργάνωσης προγραμμάτων και ύλης των Κρατικών Ι.Ε.Κ. Από το 2002 έως το 2014 ήταν μέλος της επιτροπής εκπαίδευσης της ICT EUROPE, καθώς και του Οργανισμού Πιστοποίησης του ιδίου Φορέα ενώ από το 2016 έως το 2018 ήταν μέλος της Επιτροπής Αμεροληψίας της TUV AUSTRIA HELLAS (εταιρεία πιστοποίησης προϊόντων και επαγγελματικών δραστηριοτήτων). Από το 1974 έως το 1980 εργάστηκε ως Καθηγήτρια της Στρατιωτικής Σχολής Ξένων Γλωσσών, με αντικείμενο την προετοιμασία στρατιωτικών ακολούθων και υποψηφίων των Σχολών ΝΑΤΟ.

Η επαγγελματική της δραστηριότητα την οδηγεί στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το 1989 εκλέγεται σύμβουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΑ. Στις εκλογές του ΕΕΑ το 2000 συμμετέχει με δικό της ψηφοδέλτιο και εκλέγεται Πρόεδρος. Η Σοφία Οικονομάκου είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Επιμελητηρίου από ιδρύσεώς των Επιμελητηρίων στην Ελλάδα.

Διετέλεσε λοιπόν Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, από το 2001 έως το 2006. Παράλληλα ηγήθηκε όλων των αστικών εταιρειών του Επιμελητηρίου που στόχευαν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των μελών του και στον εκσυγχρονισμό των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων. Διετέλεσε Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και εκδότης του ενημερωτικού περιοδικού του Επιμελητηρίου.

Το 2002 ίδρυσε, με τον αείμνηστο Γιώργο Κασιμάτη, τότε Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Ελληνικών Επιμελητηρίων και αναπληρωτή Πρόεδρο του Ευρωεπιμελητηρίου, το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, ΕΕΔΕΓΕ, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γυναίκας και τη συμμετοχή των Ελληνίδων επιχειρηματιών στα διεθνή Φόρα. Μετά από μια διεθνή, σχεδόν εικοσαετή, επιτυχημένη πορεία του Δικτύου, αποχώρησε και παρέδωσε τα ινία το 2019.

Η δημιουργία του ΕΕΔΕΓΕ έφερε την Σοφία στην Ευρώπη. Η Σύνοδος της Λισαβώνας αποφάσισε τη δημιουργία Πανευρωπαϊκού Δικτύου για την προώθηση και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γυναίκας. Διεκδίκησε την Προεδρία και το 2006 εξελέγη Πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών του Ευρωεπιμελητηρίου, (Eurochambre Women Network). Εξελέγη παμψηφεί, από τους Προέδρους των Επιμελητηρίων των κρατών μελών και τις αντιπροσωπίες των συνδεδεμένων μελών. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 2017 όπου παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Εκπροσώπησε το Ευρωεπιμελητήριο με επιτυχία, σε όλα τα πλάτη και μήκη μεταφέροντας παντού, εκτός από τις Ευρωπαϊκές θέσεις και στόχους, το Ελληνικό πνεύμα και διαφημίζοντας την Ελλάδα.
Η επιτυχημένη πορεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου στον τομέα της επιχειρηματικότητας της γυναίκας, έφερε το Ευρωεπιμελητήριο κοντά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2007 η ΕΕ οργάνωσε τη δική της δεκαπενταμελή Επιτροπή, με κορυφαίες γυναίκες από όλη την Ευρώπη. Στόχος, η προώθηση της γυναίκας στην οικονομία και την Πολιτική (European Network of Women in Decision Making in Politics and the Economy).

Η Σοφία Οικονομάκου υπήρξε προσωπική επιλογή Επιτρόπων και μάλιστα του Vladimir Spidla, για να εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο νέο Φορέα. Από τη θέση αυτή εκπροσώπησε την Ένωση των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων επί μία πενταετία, με μεγάλη επιτυχία και συμμετείχε στην διαμόρφωση σημαντικών προτάσεων για την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην Ευρώπη (γονικές άδειες, συμμετοχή στα κέντρα λήψεις αποφάσεων κ.ά.)

Η Σοφία Οικονομάκου υπήρξε δημιουργικό αλλά και ανήσυχο πνεύμα. Θερμή συνδικαλίστρια από τα μαθητικά της χρόνια και κοινωνικοποιημένο άτομο. Τη βρίσκουμε στα συμβούλια του Europalso, του φυσικού συνδικαλιστικού της Φορέα, αλλά και στα συμβούλια της Ο.Ε.Β.Ε.Α, Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων Αθηνών και όχι μόνον. Το διάστημα 1980-1982 διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Φεμινιστικής Οργάνωσης Μεταναστών «International Group», με έδρα το Κεντάκι των ΗΠΑ. Από το 1995 μέχρι σήμερα είναι Μέλος του Αρκαδικού Συλλόγου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», της Παλακωνικής Ομοσπονδίας και Ιδρυτικό μέλος του ΕλληνοΓεωργιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου, ενώ από το 1998 είναι Μέλος του Πολιτιστικού Συνδέσμου «Λάκαινες».

Το 1998 τιμήθηκε ως νέα δραστήρια επιχειρηματίας από τον Διεθνή Οργανισμό Who is Who International.Το 2004, την βραβεύει ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων.Το 2006ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Την ίδια χρονιά βραβεύεται από τον Επιστημονικό Φιλολογικό ΣύλλογοΑμαζόνες. Βραβεύεται επίσης και από τον Δήμο της Βενετίας, RegioneDel Veneto, ως δραστήρια Πρόεδρος του Ευρωεπιμελητηρίου.Το 2007 βραβεύεται στη Γαλλία από τον Υπουργό Εμπορίου της Γαλλίας την Σιμόν Βέιλ, και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ Πιέρ Σιμόν. Το 2008 βραβεύεται από το Επιμελητήριο Καστοριάς. Προτάθηκε επίσης από την ένωση δημοσιογράφων, για την τιμητική διάκριση «Βραβείο της Γυναίκας της Ευρώπης», όμως δεν αποδέχτηκε τη συμμετοχή.Το 2011 βραβεύτηκε από την ΑΧΑ Ασφαλιστική. Το 2015 βραβεύτηκε στον Καναδά από την οργάνωση των ομογενών «Η Αυτού Εξοχότητα ο Έλληνας Μετανάστης».

Το 2017 βραβεύτηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, και από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την επιτυχημένη Προεδρία και πορεία της στο τιμόνι του Επιμελητηρίου. Το 2018 βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη για την προσφορά της στο Γυναικείο Επιχειρείν. Το 2020 τιμάται από την Hellenic Responsible Business Awards για τη δημιουργία και το υψηλό επίπεδο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου. Το 2021, ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών βραβεύει την Σοφία Οικονομάκου για την συλλογική συνεισφορά της στη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της γυναίκας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σήμερα είναι επικεντρωμένη στις προσωπικές της επιχειρήσεις, στηρίζοντας πάντα τις γυναίκες και τους αγώνες τους, συμμετέχει και βρίσκεται όπου την καλούν και ζητούν τη συμβολή της πολύτιμης πείρας της από τους αγώνες για τα κοινά.

Horizontal Image Area
2879377

ΣΤΕΛΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον ομοιοπαθητικό Χρίστο Πασιόπουλο και έχει έναν γιο.

Φοίτησε σε Γαλλόφωνο κολλέγιο και το 1989 ξεκίνησε σπουδές στη Γαλλική Φιλολογία (Lettres Modernes) στο Πανεπιστήμιο της Dijon (Université de Bourgogne). 4 χρόνια αργότερα ξεκινά μεταπτυχιακές σπουδές, DEEA, με θέμα την Καναδική Λογοτεχνία. Στα πλαίσια της διατριβής της και κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκανε για τη ζωή των Ινδιάνων, τους υπέροχους συμβολισμούς τους και τον βαθύ σεβασμό προς τη φύση και τα ζώα, άρχισε να ενδιαφέρεται για τα βότανα, τη διατροφή και τις θεραπευτικές μεθόδους τους. Αυτό έγινε αφορμή να αρχίσει να ερευνά το φυτικό πλούτο της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Μάνης, προκειμένου να βρει αντίστοιχα βότανα για θεραπείες.

Παράλληλα με την Γαλλική γλώσσα και Φιλολογία ολοκλήρωσε σπουδές και στην Αγγλική Γλώσσα.

Ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, από τα φοιτητικά της χρόνια, παραδίδοντας μαθήματα Γαλλικών, αλλά και Αγγλικών. Το 2000 αναλαμβάνει τη Διοίκηση του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Οικονομάκου που περιλαμβάνει το Κέντρο Ξένων Γλωσσών, το Κέντρο Ιαπωνικών και Κινεζικών Σπουδών και τις εκδόσεις Οικονομάκου.

Περισσότερα...

Main Description
2879378

Τον Φεβρουάριο του 2013, ξεκινά μαθήματα σχετικά με τα Ανθοϊάματα Bach. Παίρνει το πτυχίο της και αποφασίζει να φύγει από τον χώρο της εκπαίδευσης για να ασχοληθεί με τη διατροφή και τα βότανα. Εγγράφεται στο NHS (Natural Health Sciences) και 3 χρόνια αργότερα παίρνει πτυχίο στην Ολιστική Ιδιοσυγκρασιακή Διατροφολογία. Τον επόμενο χρόνο, ξεκινά μαθήματα φυτοθεραπείας για άλλα 3 χρόνια. Έχοντας τελειώσει τη βασική εκπαίδευση στους δύο αυτούς τομείς, κάνει μετεκπαίδευση στο Diet Praxis υπό την επιμέλεια της Dr. Aggeliki Makri με θέμα «Πυθαγόρεια Ιδιοσυγκρασιακή Μεταβολομική Διατροφολογία». Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα Φυσικοπαθητικής: Ομοιοπαθητική, Αρωματοθεραπεία, Κινέζικη Ιατρική, Κινησιολογία, Ayurveda, Ιριδολογία.

Εκτός από τις σπουδές της, δεν σταμάτησε ποτέ να παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με τη διατροφή (Μεταβολικές διαταραχές, Παχυσαρκία στην παιδική ηλικία, Αθλητισμός και διατροφή, Gut Brain Connection, Mindful Nutrition, RNA ιοί & Μεταβολομική ο ρόλος της Ιδιοσυγκρασιακής Διατροφής κ.α), σε διεθνές επίπεδο.

Το 2015 αποφασίζει να συνεργαστεί με τον σύζυγό της, και ιδρύουν τη Vita Scan, Κέντρο ομοιοπαθητικών και ολιστικών θεραπειών. Συνεργάζονται με αξιόλογους επιστήμονες και προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Το 2019 επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον εκπαιδευτικό τομέα και προσθέτει στην οικογενειακή επιχείρηση ένα ακόμη εκπαιδευτήριο, ένα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, το Απολλώνιος, για να της δοθεί η δυνατότητα διοργάνωσης σεμιναρίων και παρουσιάσεων σχετικά με τη διατροφή, τα βότανα, την ομοιοπαθητική και άλλα, σε επίσημο πλέον επίπεδο, δεδομένου ότι το Απολλώνιος είναι πιστοποιημένο Κέντρο από το Υπουργείο Παιδείας.

Main Description
2879379

Συνεργάτες

Horizontal Image Area
2879380

DIANNARUAS

Γεννήθηκε στη Βραζιλία. Είναι θεραπεύτρια εναλλακτικών μορφών ιατρικής.

Είναι παντρεμένη με τον Έλληνα Γ. Λιακάκο και εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα.

Η DiannaRuas είναι η Βραζιλιάνα που κατέκτησε και τις πέντε Ηπείρους με τις μαγικές ιδιότητες της εναλλακτικής και ολιστικής ιατρικής που εφαρμόζει. Το ταλέντο της στις θεραπείες που πηγάζουν από την φύση, η ευχέρεια που έχει στο να μεταβάλλεται από θεραπεύτρια όλων των ειδών μαλάξεων, σε βελονίστρια, σε διατροφολόγο, σε μάνατζερ αθλητικών εγκαταστάσεων, σε οργανώτρια spa και χαμάμ, σε καθηγήτρια όλων των μορφών εναλλακτικής ιατρικής και θεραπειών την κάνει ασυναγώνιστη στον τομέα της.

Η Ντιάνα Ρούας σπούδασε Παραδοσιακή ιατρική στο Κολλέγιο Τίμπεταν στη Λάσα και ειδικεύτηκε στον διαγνωστικό τομέα και την βοτανολογία.

Σπούδασε ακόμη κλινική παθολογία στο Κολλέγιο Σαντ Αντόνιο και βελονισμό στο Κέντρο Εναλλακτικών θεραπειών και Βελονισμού (CEATA).

Μετά την ολοκλήρωση των βασικών της σπουδών δεν σταμάτησε να εκπαιδεύεται σε όλες τις μορφές εναλλακτικής ιατρικής παγκοσμίως (kινέζικη, Ταϋλανδέζικη, Κορεάτικη, ινδική, Μαλαισιανή, Θιβετιανή ...)

Περισσότερα...

Main Description
2879381

Ως επαγγελματίας διαθέτει τεράστια εργασιακή εμπειρία, εκτός του τομέα των θεραπειών, ως μάνατζερ και Διευθύντρια μεγάλων εταιρειών: Είναι ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας Dianna Ruas Consultoria em Spa.

Διετέλεσε: Διευθύνων Σύμβουλος στις εταιρείες Ocean Cross, Mocinno International, World Wellness Weekend, Citadel Properties & RichReit, Ayuryoga, Spa Biotherm au Club Med, Crown Spa Resort Hainan, Pousada Estrela D'Água, Makadi Bay, Bliss Spa, Aldeia do Sol - Arraial D'Ajuda, Centro Mineiro de Acupuntura e Terapias Naturais Energética, Rosewood Hotels & Resortss, Σύμβουλος της Καναδικής Πρεσβείαs και σήμερα Σύμβουλος Της Βραζιλιάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα.

Horizontal Image Area
2879382

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΥΛΓΟΥΡΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Βόλο και ασχολείται με τη συμπληρωματική θεραπευτική από το 1995.
Σπούδασε Ρεφλεξολογία και Φυτοθεραπεία στην Ελλάδα και την Αγγλία.

Από το 1998 ασχολείται κυρίως με τα βότανα και συνεργάζεται με φαρμακεία για την παραγωγή ελιξιρίων, καλλυντικών και ιαμάτων. Ασχολήθηκε πειραματικά με την χρήση των βοτάνων για τις ασθένειες των φυτών σε βιολογικές και βιοδυναμικές καλλιέργειες. Είναι και ο ίδιος βιοκαλλιεργητής.

Eίναι κατασκευαστής ηλεκτρονικών μηχανημάτων που σχετίζονται με την ευεξία και την βελτίωση της υγείας του ανθρώπου, όπως μηχανές ηλεκτροβελονισμού, Radionics, μηχανές χρωματοθεραπείας, συσκευές δυναμοποίησης σπόρων και βαμμάτων, κ.α.

Περισσότερα...

Main Description
2879383

Είναι ερευνητής και έχει ταξιδέψει σε χώρες όπως η Ινδία, η Αίγυπτος, η Λατινικη Αμερική (Αμαζόνιος) για έρευνα σχετικά με τη χρήση των φαρμακευτικών φυτών.

Εργάζεται ως σύμβουλος φυτοθεραπείας από το 2000 και διδάσκει φυτοθεραπεία σε σχολές της Αθήνας.

Horizontal Image Area
2879384

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΙΔΗΜΑΣ

Μετά από 18 έτη στις ομάδες διάσωσης των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού και 4 έτη ως εθελοντής διασώστης στις ομάδες διάσωσης στα Χανιά της Κρήτης, αποφάσισα να επεκτείνω τις γνώσεις μου σπουδάζοντας Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, έχοντας ως στόχο να συνδυάσω όλες τις γνώσεις και την εκπαίδευση που κατείχα. Απώτερος σκοπός μου να παρέχω την βοήθειά μου στον άνθρωπο, ώστε να γνωρίσει πτυχές του εαυτού του και να μάθει να διαχειρίζεται τα συναισθήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητά του όπως, το άγχος, το στρες, τις κρίσεις πανικού, τις φοβίες κ.α.

Όλα αυτά τα χρόνια εμπειρίας στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής και γνωρίζοντας πολύ καλά τα οφέλη της θάλασσας και της φύσης γενικότερα στον οργανισμό και την ψυχολογία του ανθρώπου, δημιούργησα δυο (2) εναλλακτικά προγράμματα αυτοβελτίωσης, την «Υποβρύχια Αυτογνωσία» και την «Πεζοπορία Αυτογνωσίας».

Περισσότερα...

Main Description
2879385

Είναι δύο (2) εναλλακτικές μέθοδοι για αυτογνωσία και αναζωογόνηση της ψυχής, του νου και του σώματος και είναι ένας συνδυασμός Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας, τεχνικών συνειδητών αναπνοών (Breathwork) και ασφαλούς αυτόνομης κατάδυσης ή πεζοπορίας.

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν και οφείλουν στον εαυτό τους, να καθαρίσουν τις σκέψεις τους, να μάθουν να διαχειρίζονται το φόβο τους, να έλθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους, το σώμα τους και να ανακαλύψουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

Main Description
2879386

ΛΟΥΙΖΑ ΠΙΣΚΟΠΑΝΗ

Η Λουιζα Πισκοπάνη γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη σχολής ανθρωπιστικών επιστημών και εξειδικευμένη στη Νευροψυχολογία και τη Γνωσιακή Νευροεπιστήμητου UniversiyofEssex. Η έντονα ανήσυχη φύση της για την ανθρώπινη ύπαρξη και οι μεταφυσικές εμπειρίες της δεν άργησαν να φανούν. Από πολύ μικρή ηλικία στράφηκε προς την άυλη πλευρά των πραγμάτων, εκεί που η ψυχή και το πνεύμα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και την στρέφουν σε ένα ολιστικό τρόπο προσέγγισης της ζωής. Οι βασικές αρχές της ολιστικής ψυχολογίας την οδήγησαν σε νέα μονοπάτια εξερεύνησης της ανθρώπινης οντότητας που έχει σώμα, διανόηση, συναισθήματα και πνεύμα. Εκεί που η ύλη συνδέεται με την ενέργεια, η φαντασία με τη λογική, το δεξί με το αριστερό ημισφαίριο.

Η αέναη επιθυμία της να εξετάζει τα θέματα της υγείας σε όλα τα επίπεδα την οδήγησε σε νέους εξειδικευμένους τρόπους θεραπείας άγχους, πίεσης, δύσκολων ψυχολογικών καταστάσεων, πιο αποτελεσματικούς οι οποίοι ενισχύουν και ενδυναμώνουν την ανθρώπινη φύση να ιαθεί, να εξελιχθεί και να μεταβεί σε ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας όπου το μυαλό, το σώμα και η ψυχή συνυπάρχουν σε μία αρμονική ισορροπία.

Περισσότερα...

Η πνευματική, ψυχολογική και σωματική διάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης βασίζεται στην υπόθεση ότι κάθε άτομο βρίσκει την ταυτότητά του, το νόημα και το σκοπό στη ζωή μέσα από τη σύνδεση με την κοινότητα, το φυσικό κόσμο και τις πνευματικές αξίες, όπως τη γαλήνη και την ενσυναίσθηση. Βασικός σκοπός της θεραπείαςπου προσφέρει είναι η όλο και πιο συνειδητή και ενεργός συμμετοχή του ανθρώπου στην απόκτηση της υγείας του και στη διατήρησή της.

Το πάθος της γύρω από τις επιστημονικά αποδεδειγμένες δυνατότητες του εγκεφάλου, του ψυχισμού, του σώματος και της ενέργειας την οδήγησε στην ιδιοσυντονιστικήρύθμιση-μία μέθοδο που την έχει δημιουργήσει η ίδια και με μεγάλη επιτυχία βιώνουν οι θεραπευόμενοί της. Ασπάζεται απόλυτα το ρητό του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Δημόκριτου: δύο φησίν είναι γνώσεις: την μεν δια των αισθήσεων την δε δια της διανοίας και εδώ και δύο δεκαετίες, πέρα από την βαθιά γνώση στον τομέα της ψυχολογίας και στις νευροεπιστήμες, έχει επίσης εξειδικευτεί στη διαχείριση πένθους-μετατραυματικού στρες-κρίσεων και στην Πυθαγόρεια Ιδιοσυγκρασιακή και Μεταβολομική Διατροφή.

Η κα Πισκοπάνη τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια καθοδηγεί με μεγάλη επιτυχία το ταξίδι της γνώσης και της θεραπείαςψυχής-νου και σώματος μέσω ατομικών συνεδριών και σεμιναρίων, για μια ξεκάθαρη και ενδυναμωμένη προσωπικότητα, όπου τα θέλω ξεχωρίζουν από τα πρέπει, όπου τα ταλέντα ενισχύονται και όπου η ευτυχία είναι τρόπος ζωής.

Horizontal Image Area
2879617

ΟΛΓΑ ΓΚΟΥΝΗ

Αναζητώντας συνεχώς τις αιτίες πίσω από τα πράγματα και το καλύτερο στο τώρα, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι παρέα μ' ένα βιβλίο, ή μέσα σε μια τάξη άλλοτε να διδάσκω και πάντα να μαθαίνω. Είχα την τύχη να έχω πολύ καλούς δάσκαλους και να διδαχθώ από εξαιρετικές διάνοιες που από πολύ νεαρή ηλικία μου ενέπνευσαν την αγάπη μου για τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Αργότερα, με κέρδισαν οι σύγχρονες επιστήμες και ιδιαίτερα η Αστροφυσική και η Σύγχρονη Φυσική. Κι αν και σπούδασα Νομικά, το ενδιαφέρον μου τελικά το κέρδισε η Προγεννητική Ψυχολογία και ιδιαίτερα η Προγεννητική Ψυχολογία της Ολότητας του Εαυτού (Whole-Self Prenatal Psychology) την οποία και διδάχθηκα από τους ίδιους τους εμπνευστές της και Πρωτοπόρους της Προγεννητικής Ψυχολογίας τον Jon RG & Troya GN Turner.

Περισσότερα...

Main Description
2879618

Από τότε, εισήγαγα την Προγεννητική Ψυχολογία στην Ελλάδα, ταξίδεψα και δίδαξα σε πάρα πολλές περιοχές του κόσμου, είχα την χαρά να γνωρίσω κι άλλους σημαντικούς πρωτοπόρους στον χώρο της Προγεννητικής και να μάθω από αυτούς, κι ακόμα συνεχίζω. Για πρώτη φορά σε Πανεπιστημιακό επίπεδο στην Ελλάδα, δίδαξα Προγεννητική Ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Πειραματικής Παιδαγωγικής το 2004-2006 και τα τελευταία πολλά χρόνια τρέχει στο ΕΚΠΑ το σύντομο πρόγραμμα Προγεννητικής Ψυχολογίας που έγραψα για την διαδικτυακή τους πλατφόρμα, και φυσικά έγραψα και ανέπτυξα – το όλο πρόγραμμα της Προγεννητικής Ψυχολογίας –πρόγραμμα εξειδίκευσης για επαγγελματίες υγείας διάρκειας 2, 3, 5 και 7 χρόνων που προσφέρεται διαδικτυακά από την cosmoanelixis και το Ερευνητικό Κέντρο Προγεννητικών Επιστημών SOPHIA. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολούμαι ενεργά με την έρευνα και είμαι μέλος της COST ACTION (https://www.cost.eu/) εκπροσωπώντας την Ελλάδα (Δράσεις CA18211, IS1405 & IS0907). Ταυτόχρονα είμαι υπεύθυνη του Ακαδημαϊκού Περιοδικού International Journal of Prenatal & Life Sciences (open access, DOI: 10.24946/IJPLS), Επικεφαλής του Επιστημονικού και Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της cosmoanelixis και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνών SOPHIA.
Υπήρξα ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος για 14 έτη της Ελληνικής Ένωσης Προγεννητικής και Περιγεννητικής Ψυχολογίας και Ιατρικής (ΜΚΟ, Επιστημονικό Σωματείο). Σήμερα είμαι μέλος της Ένωσης « Whole-Self Facilitators’ Association (Netherlands)» και εκπροσωπώ το Whole-Self Discovery and Development Institute στην Ελλάδα και Κύπρο, μέλος της International Society for Prenatal &Perinatal Psychology & Medicine ISPPM e-v (Germany) και Ιδρυτικό μέλος/ Αντιπρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου Προγεννητικών Επιστημών SOPHIA και φυσικά ενεργό μέλος της COST Action.
Συνεχίζω να αναπτύσσω την cosmoanelixis, Προγεννητικές Επιστήμες και Επιστήμες Ζωής που για πρώτη φορά ίδρυσα πριν από 25 χρόνια και σήμερα έχει έδρα στην οδό Δεληγιώργη 55-59 στο κέντρο της Αθήνας https://www.cosmoanelixis.gr, να φροντίζω το ακαδημαϊκό μας περιοδικό και τις ειδικές επιστημονικές μας εκδόσεις https://www.journalprenatalife.com), να συμμετέχω σε προγράμματα Erasmus+ (https://www.babybuddy.gr) και φυσικά της COST Action, να γράφω και να δημοσιεύω, να μιλάω σε συνέδρια, να ταξιδεύω διδάσκοντας και πάντα να ακούω τους ανθρώπους και να αναπτύσσω προγράμματα Προαγωγής Υγείας για το αγέννητο παιδί, έγκυα ζευγάρια, νέους γονείς, εφήβους και ανθρώπους στην ώριμη ηλικία. Τίτλους των βιβλίων μου που έχουν δημοσιευτεί θα βρείτε παρακάτω μαζί με ένα κατάλογο ενδεικτικών εργασιών μου.

Όσο περισσότερο μελετώ, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνομαι την αξία της γνώσης αυτής για την ευημερία και υγεία του ανθρώπου, για την ειρήνη και τον πολιτισμό στον κόσμο μας. Τα 25 χρόνια εμπειρίας που συνέλεξα, ερεύνησα, έγραψα, δίδαξα, έμαθα ... είναι μόνο η αρχή για όσα καλούμαστε να κάνουμε όλοι μας. Θα με βρείτε στο info@cosmoanelixis.gr
Μπορείτε να ζητήσετε και να παρακολουθήσετε ένα σύντομο πρόγραμμα γνωριμίας με τα προγράμματά μας και να σχηματίσετε μια προσωπική γνώμη στέλνοντάς μου ένα email

ΤΙΤΛΟΙ ΒΙΒΛΙΩΝ

 • Μέρες Ψυχής ISBN 978-960-98233-1-9 Athens, 2008,
 • Καλωσόρισες ISBN 978-960-98233-2-6 Athens, 2009
 • Once Upon a Time in Embryoland (children’s book: Science for children) ISBN-13: 978- 1725922457, in English, και μεταφράσεις στα Μαλτέζικα και Ελληνικά (Θα το βρείτε στο Amazon (Αγγλικά/ Μαλτέζικα και Lulu στα Ελληνικά)
 • Η Ιστορία της Προγεννητικής Ψυχολογίας (σύντομη επισκόπηση), 978-618-84022-2-5, Athens, 2019
 • Prenatal Psychology 100 years (Amazon, ISBN-13: 978-1984323828) (co-Editor)
 • Whole-Self Approaches in Psychology & Medicine: Proceedings of the 1st International Meeting-Conference for Whole-Self Prebirth Psychology, Philosophy & Education© Paperback – (Amazon, ISBN 979-8642504598, Athens, 2020) (co-editor)
 • Transitions to Wholeness, Integrating Prenatal, Transpersonal and Somatic Psychology (Matthew Appleton) (Amazon, ISBN-13 : 979-8681823469) (Editor)
  Κεφάλαια δικά μου έχουν δημοσιευτεί σε αρκετές άλλες συλλογικές εκδόσεις

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

 • Marie-Clare Balaam, Kristin Akerjordet, Anne Ly- berg , Barbara Kaiser, Eva Schoening , Anne-Mari Fredriksen, Angelica Ensel, Olga Gouni, Elisabeth Severinsson, September 2013, A qualitative review of migrant women's perceptions of their needs and experiences related to pregnancy and childbirth, Journal of Advanced Nursing Volume 69, Issue 9,pages 1919–1930
 • Olga Gouni, Prebirth, 2006, Psychology in Action, International Journal of Prenatal and Perinatal Psychology and Medicine
 • Welcome Life, 2008, Eleftho, Greece
 • Gouni O, (2015), THE COMPLEXITY OF PRENATAL & PERINATAL EXPERIENCE: WHY TRAUMA AND HOW TO HEAL, Book of Proceedings, PROCEEDINGS 1st International Congress on Psychological Trauma: Prenatal, Perinatal & Postnatal Aspects (PTPPPA 2015)
 • Gouni O, Sekkulic S, Topalidou A, 2016, The Contribution of Prenatal Psychology to Our Understandingabout Prenatal Dynamics and Fetal Behaviour , Psychology Research, December 2016, Vol. 6, No. 12, 693-711doi:10.17265/2159-5542/2016.12.001
 • Gouni O, 2017, ARTfeeding the (un)born Baby: How Fine Arts Can Support Healthy Prenatal Bonding Between the Unborn Child and the Maternal Environment, The international Journal of Prenatal & Life Sciences, DOI: 10.24946/IJPLS.20.17.0101.110702
 • GOUNI, Olga. HEALTH & AESTHETICS. International Journal of Prenatal and Life Sciences DOI:10.24946/IJPLS, [S.l.], v. 3, n. 3, p. 9, nov. 2019.
 • GOUNI, Olga. Prenatal Human Modification, Designing Babies and the End of Homo Sapiens.. International Journal of Prenatal and Life Sciences DOI:10.24946/IJPLS, [S.l.], v. 3, n. 3, p. 14, nov. 2019.
 • Gouni, Olga, 2020, BONDING GOES BACK TO THE DAWN OF LIFE, book chapter, Pre and Postnatal Psychology and Medicine, Hardcover ISBN: 978-1-53616-783-2, eBook ISBN: 978-1-53616-784-9E, Nova Publishing
 • GOUNI, Olga. Mothers’ perceptions of their Birth Experience in Greece: Could We Do Any Better Than That? Analysis of the Babies Born Better Survey for Greece. International Journal of Prenatal and Life Sciences DOI:10.24946/IJPLS, [S.l.], v. 0, n. 1, p. 1-60, july 2020. Date accessed: 13 aug. 2020.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ/ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

 • Prebirth Psychology in Action: International Congress ISPPM, 2005, “The Anthropology & Psychology of Pregnancy & Birth” Heidelberg, DE How we and the world turn a blind eye! It is time to welcome our children! (Moscow congress, 2007)
 • From the Heart to the Ear: Presentation at the Second European Congress of Early Prevention in Children with Verbal Communication Disorders, 26-28 September, 2008, Sofia, Bulgaria Organized by: The NBU (New Bulgarian University) Sofia, Bulgaria, The IEPSP (Institute for Experimental Phonetics and Speech Pathology, Belgrade, Serbia) The P.A.L.O. (The Hellenic Organization of Hear- ing, Speech Therapy & Communication Disorders, Patra, Greece
 • It is Never too Late! Now is the Moment! Presentation at the XVIIIth International ISPPM Congress: Prevention- Early Dialogue, 2008, Heidelberg, Germany.
 • Prenatal and Perinatal Experience and Autonomy: Presentation at the Greek-Cypriot Congress for Children with Disabilities, 2007, THEOTOKOS, Athens, Greece
 • Prenatal Cont®acts for a Lifetime: Presentation at the Parma congress, 2008
 • The Roots that sprout wings, Presentation at the ISPPMe-v Congress, Frankfurt, 2011
 • The Egg And Sperm Polarity In Union At Human Conception, 4th International Conference on Fun- damental and Applied Aspects of Speech and Language, October 25–26, 2013 Belgrade, Serbia
 • The Dynamics of Creative Support & Creative Intervention in the field of Human Health and Wellbeing Prenatally & Beyond, Varna, Bulgaria, Sept 2014
 • Keys to Human Evolution (paper presentation & Clinical Workshop) 13th National Midwifery Congress, Nafplion, 17-21 Sept 2014
 • WOMB THE PEACE workshop,
 • ICM International Congress, Prague, 5 June 2014
 • Interpersonal & Intrapersonal Communication Within the Broader Maternal Environment: The Impact of Transgenerational pre/perinatal Trauma (International Conference on Perinatal Health Psychological, Social and Medical Approach, 2020, Bucharest, Romania)

Οι παραπάνω εργασίες έχουν δημοσιευτεί στα Βιβλία Συνεδρίων

Horizontal Image Area
2879636

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1966 στην Πάτρα και μεγάλωσε στα Μέγαρα. Είναι παντρεμένος με την Στέλλα Οικονομάκου και έχει έναν γιο.

Τελειώνοντας το σχολείο, το 1986, έφυγε για σπουδές στην Αμερική. Το 1991 παίρνει το πτυχίο του ως χημικός (B.S. Chemistry) από το College of Staten Island N.Y. To 1992 ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στο Wagner College – M.B.A. Industrial Management. Επιστρέφει στην Αθήνα για τη στρατιωτική του θητεία. Τελειώνοντας τη θητεία του παραδίδει για ένα διάστημα μαθήματα οικονομικών. Από το 1996 έως το 2010 εργάζεται στον τραπεζικό χώρο με επιτυχία σε διευθυντικές θέσεις. Όμως ο χώρος αυτός ποτέ δεν τον κέρδισε. Άνθρωπος, ανήσυχος με ευαισθησίες, διορατικός και χαρισματικός στο κομμάτι της διάγνωσης και γενικά της ιατρικής, (είχε ήδη κάνει 2 χρόνια ιατρικών σπουδών στην Αμερική, τις οποίες διέκοψε για λόγους υγείας), αποφασίζει να ξεκινήσει από εκεί που είχε αφήσει τις σπουδές του σε αυτόν τον τομέα. Από το 2004 έως και το 2021 εκπαιδεύεται σε πολλές εναλλακτικές θεραπείες και παίρνει το δίπλωμα του Φυσικοπαθητικού, έχοντας τελειώσει ειδικότητες όπως η Ομοιοπαθητική, η Ρεφλεξολογία, ο Ηλεκτροβελονισμός, η Ιριδολογία, η Ολιστική Ενεργειακή Διατροφολογία, η Αρωματοθεραπεία, η Βοτανοθεραπεία, Θεραπεία με Ανθοϊάματα Μπαχ.

Περισσότερα...

Main Description
2879637

Γνωρίζει πολύ καλά από συμπληρώματα κι έχει εξειδικευτεί σε θεραπείες με ιατρική Κάνναβη, έχοντας παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια στο Λονδίνο. Είναι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Ρεφλεξιολόγων.

Το 2011, ιδρύει τη Vitascan, Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών και ασχολείται με επιτυχία με όλες τις θεραπείες. Έχοντας παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σχετικά με τα συμπληρώματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έγινε αντιπρόσωπος της Cytoplan στην Αθήνα και την Κύπρο. Το 2015 ιδρύει τη Cytomed, με πιστοποίηση του ΕΟΦ, και ασχολείται με συμπληρώματα, όπως το πυρίτιο και το MSM που φέρνει από το εξωτερικό, καθώς και άλλα συμπληρώματα που θεωρεί ότι έχει ανάγκη η αγορά και που θα προσφέρουν κάτι ακόμα στο κομμάτι της θεραπείας.

Παράλληλα, είναι εισηγητής σεμιναρίων, έχοντας ως στόχο την καλύτερη κατάρτιση νέων θεραπευτών στο χώρο της εναλλακτικής ιατρικής, την οποία υπηρετεί με σεβασμό την τελευταία δεκαετία.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: Έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια, φιλοσοφία του είναι η θεραπεία μέσα από μια ολιστική προσέγγιση ή οποία χτίζεται μέσα από την αλήθεια, την ειλικρίνεια και τον σεβασμό προς τον θεραπευόμενο.

Footer
2879339

Βρείτε μας:


Δευκαλίωνος 54, Αθήνα, 11144, Τηλ. 2102010310
Μενελάου 15, Μαρούσι, 15124, Τηλ. 2106106060
10πμ – 6μμ
   

Links:


VITASCAN
OIKONOMAKOU
COSMOANELIXIS
  AWERENESS